Goedkoop kids vermaken in vakantie als het regent

Er zijn genoeg leuke dingen die je in je vrije tijd kunt doen. Met de fiets ergens naar toe gaan, zwemmen, barbecue, terrasje pakken, kajakken, lekker zonnen, naar de bioscoop gaan, poolen enzovoort…

Het probleem is alleen of het kost geld of het moet mooi weer zijn om te doen wat ik wil doen….

Je wilt niet veel te veel geld uitgegeven, maar wilt je kinderen in hun vakantie wel kunnen vermaken.
Maar hoe?!

Aangezien het redelijk vaak slecht weer is in Nederland en iedereen toch wil genieten van het leven wil ik aan jullie wat tips geven,  voor leuke dingen die je thuis kan doen. Dingen die weinig geld kosten en dingen die ik ook met slecht weer kan doen.

Bordspellen

De ouderwetse spelletjes van onder uit de kast pakken, klinkt oubollig, maar begin maar eens met een potje monopoly, ik weet zeker dat je dan niet meer stopt voordat het uitgespeeld is! eraan beginnen is meestal het probleem!

 Ballenbak IKEA

Jij gaat samen je met partner in het restaurant een kopje koffie drinken en krantje lezen en de kinderen vermaken zich in Smalland. Nadeel is dat je zelf geen onderdeel kunt uitmaken van de pret

Zoek op gratis speelboerderij’en.

In de vakantie als het regent is het af en toe nog best wel warm. Is dit het geval, trek de kids oude kleding aan en zoek op internet na een gratis speelboerderij. Uit ervaring weet ik dat er bijvoorbeeld in de achterhoek van gelderland een aantal zijn die mooi en groot zijn en gratis te bezoeken (alleen mag je niet je eigen drinken nuttigen op terras).

vliegtuigen kijken

Ga na schiphol en ga vliegtuigen kijken op het dakterras. Daarnaast kun je je even wanen in aflevering van Hello Goodbye.

 thuis lekkere cakejes of koekjes met ze maken

Zoek goedkope ingrediënten op in de supermarkt. Vooral voor de kinderen hoef je geen complete luxe bak producten aan te schaffen waar alles kant en klaar in zit. Je kunt natuurlijk ook gewoon hagelslag op koekjes of cakejes doen of gekleurde muisjes of rozijntjes. enz.

Met een zak brood naar de eendjes of paarden.

Uiteindelijk maak je kleinere kinderen vaak al blij met iets kleins.

 

 

Reageer

x