Alle uitgaven bijhouden

Hou eens een maand alle uitgaven bij, groepeer ze in zinvolle groepen en zet ze dan op volgorde van bedrag. Besparen heeft natuurlijk het meeste zin op de grootste uitgaven.

Probeer allereerst overzicht te krijgen in je uitgaven en vaste lasten. Vaak kan dit makkelijk aan de hand van je bank afschriften. Sorteer uit wat je essentiele vaste lasten zijn: huur, GasWaterLicht en noodzakelijke verzekeringen. Deze kosten zie je elke maand weer en daarop kun je vaak niet veel besparen.

Loop dan eens na wat je uitgeeft aan losse kosten: kleren, uitjes en buiten de deur eten en de gewone boodschappen. Bankafschriften en bonnetjes na lopen kan heel verhelderend werken.

Als je weet waar je veel geld aan uitgeeft, kun je gericht gaan besparen. Heb je onnodige verzekeringen of uitgaven die eigenlijk aan de hoge kant zijn? Dat zijn besparingen waar je echt winst op kunt boeken. En maak je wel volop gebruik van mogelijkheden om belasting af te trekken? Daar is soms erg veel winst te boeken.

Kijk op www.simpelhuishoudboekje.org

1 reactie op “Alle uitgaven bijhouden”

  1. Mahamed schreef:

    Bezuiniging tips zijn leuk om uit te voeren en goed voor je ptemroonee.Zoals zelf-scan die tegenwoordig in steeds meer winkels komen, zo hou jij je uitgaven van je boodschappen bij.Maar goed kijken en vergelijken van de prijzen want soms gebeurt het weleens dat een A-merk goedkoper is dan het winkelmerk. En doe je vasten levensmiddelen die je wekelijks of maandelijks nodig hebt in 1 keer.De grote boodschappen pinnen, de kleine boodschappen contant betalen zodat je weet wat je uitgeef bij het boodschappen doen.Heel veel succes met jullie blog.

Reageer

x