Dakgoot schoonmaken

Het is belangrijk 2 keer per jaar uw dakgoot schoon te maken en te controleren. Door het schoonhouden van uw dakgoten heeft u namelijk veel minder kans op lekkages!

Wat heeft u nodig?

-huishoudtrap

-oude kleren

-schepje

-emmer

-vaatdoekje (geen schoonmaakmiddel, wel natuurlijk materialen als azijn.)

Aan de slag!

Dit is typisch zo’n klusje waar men weinig zin in heeft, maar eigenlijk zo gebeurd is. Dus trek uw oude kleren aan en zet de trap op een stevige ondergrond. ziet u bladafval in uw dakgoten? Dit kunt u er makkelijk uithalen met een klein schepje. deponeer dit in een emmer. zo hoeft u niet steeds de trap af. Een goede bouwmarkt heeft een zogenaamde gootbeschermer in het assortiment. Dit is een soort gaas, wat blad en takken tegenhoudt en het vocht doorlaat. bijgeleverde schroeven en ogen dienen om alles goed vast te zetten.

Heeft u echt vochtproblemen dan is het nodig een stuk dakgoot te vervangen. Dit kan best prijzig zijn. zo ziet u maar, voorkomen is beter dan genezen.

Indien u een plat dak heeft, kunt u het beste een bladbolrooster plaatsen, die steekt u rechtstreeks in de pijp van de afvoer. dit is een tweede bescherming tegen blad en takken. Vergeet niet bij elke controle ook deze even te legen.

Noteer gelijk de volgende inspectiebeurt in uw agenda.

Reageer

Gerelateerde artikelen"Onderhoud"

x