Je huis en/of huisdieren veilig en prima vlo-vrij

Dit jaar waren de vlooien al vóór de beruchte  vlooienmaand zoals mijn DA de maand oktober noemt in grote aantallen aanwezig. Tot mijn schrik poes en hond beiden fiks onder de vlooien.Bovendien trof ik ook enkele van die springertjes zelfs boven in de badkamer aan, grrr! Dus behalve de middelen die poes en hond toegediend moesten krijgen ook op zoek naar een diervriendelijk middel wat ik als omgevingsspray in huis kon gebruiken, zonder dat het schadelijk zou zijn voor mijn huiskat, die ik niet even naar buiten kan sturen. De meeste spuitbussen in verschillende winkels van rond de 10 euro of meer gaven aan, dat je het spul zelf niet moet inademen, en je dieren dus ook niet direct mee in aanraking dienen te komen. Pas na goede ventilatie zou de kust weer veilig zijn. Zulke middelen vond ik toch niet veilig genoeg.

Zonder  een website te vermelden, wil ik toch proberen om geïnteresseerden , b.v. mensen met rondkruipende kleine kindjes , op weg te helpen naar een middel wat prima heeft geholpen en ook niet al te kostbaar bleek te zijn. Zoek maar eens bij de bekendste zoekmachine op: ‘chinese kruiden voor dieren’, dan vind je makkelijk een Nederlandse  site waar alternatieve chinese kruiden voor honden, katten en cavia’s aangeboden worden. Onder anti-vlo heb ik via die aanbieder daar een zak kruiden- poeder voor 12,50 verkregen om 1 liter oplossing mee te maken. Het gebruik als omgevingsspray is volkomen veilig en redelijk simpel.

En het belangrijkste , ’t  werkt UITSTEKEND! Gewoon oplossen in water, wel goed roeren tot alles opgelost is, in een plantenspuit doen en sprayen maar op de fijnste stand. Ik heb mijn hele huis van boven t/m onder , woonkamer met open keuken en drie slaapkamers, gang en badkamer met een halve liter kunnen behandelen.Het doodt de vlooien en larven direct. De oplossing ziet er bruin uit, was beetje bang voor vlekken op vloerkleden maar het gaf totaal geen vlekken. En dat met een  simpele knijpplantenspuit, gelijk een hoop vingergymnastiek gehad! De oplossing is tot 3 maanden  in de koelkast houdbaar, wat ik met een klein restje eerst niet gedaan had, dat was ongekoeld gaan schimmelen.  Je kunt het ook direct  op je met water natgemaakte kat of hond gebruiken, maar daar ben ik niet aan begonnen, daar ze beiden ’t beiden verafschuwen om  nat gemaakt worden.

Reageer

x