Straling in jouw huis… Wat nu?

Zo beperk je straling in huis
De onderstaande tips helpen je de mogelijk gevaarlijke straling in huis eenvoudig te beperken.

Zet je draadloze router op een automatische tijdschakelaar zodat hij ‘s nachts uitschakelt. Ja, de naburige netwerken blijven actief, maar de effecten van straling hebben een cumulatief effect. Zet je router op een plek waar niet zo actief geleefd wordt.
Plug een vaste pc aan de kabel in plaats van gebruik te maken van het WiFi netwerk. Dit is veiliger, is soms sneller, en kost nog minder energie ook.
Straling wordt tegengehouden door aluminiumfolie. Wikkel de antenne van je router in folie en bekijk of je nog steeds bereik hebt op de plekken waar het nodig is. Zo ja, dan heb je een gedeelte overbodige straling uitgeschakeld.
Leg je mobiele telefoon ‘s nachts niet in de slaapkamer en zéker niet op je nachtkastje.  Draag je mobiele telefoon zo weinig mogelijk dicht tegen je lichaam aan. Een paar uur een telefoon in een mannelijke broekzak heeft bijvoorbeeld al negatieve effecten voor de zaadproductie. Stop je mobiel bijvoorbeeld in een tas, en leg hem wat verder weg als je thuis komt.
Wanneer je een nieuw gesprek begint zendt je mobiel de meeste straling uit. Wacht dus tot de verbinding gelegd is voordat je je mobiel tegen je hoofd houdt.
Hebben je buren hun router naast jouw slaapkamer geplaatst? Vraag hen dan eens om de bovenstaande maatregelen te nemen.
Kies voor een vaste telefoon in plaats van draadloze DECT telefoons. Werk je wel met DECT huistelefoons? Plaats dan één basisstation op een plek waar mensen niet lang zijn.

Hoe kunt u zichzelf tegen hoogfrequente straling beschermen?

Maak zo weinig en zo kort mogelijk gebruik van een gsm.

Gebruik zeker geen smartphone, die continu zeer krachtige signalen uitstuurt, maar een gewone gsm. Als u toch een smartphone heeft of veel tijd doorbrengt bij mensen met een smartphone: let erop dat zowel de verbinding met WiFi als met mobiel internet (3G/4G) uitgeschakeld is als u ze niet gebruikt! Zoniet zoekt het toestel voortdurend verbinding met een netwerk. Gebruik zoveel mogelijk de ‘airplane/flight’-modus.

Vermijd alle draadloze technologieën. Kies voor internet via de kabel en een vaste telefoon met draad.

Kies een woonst uit de buurt van zendantennes (gsm-masten)

Draadloos internet of draadloze telefoons op het werk? Probeer het probleem aan te kaarten bij uw werkgever.

‘Ontstoorders’, amuletten of blokjes die de straling zogezegd ‘neutraliseren’ zijn kwakzalverij. Wat wel werkt zijn bepaalde verven en textielen die de straling meetbaar afschermen.

Hou steeds voldoende afstand tot spaarlampen (minstens 1 meter). Gebruik liever gloeilampen of halogeen-gloeilampen.

 

Hoe kunt u zichzelf tegen laagfrequente straling (elektromagnetische velden) beschermen?

Vermijd elektrische toestellen naast of in de buurt van het bed (wekkers, nachtlampen) of trek deze ’s nachts uit het stopcontact

Vermijd inductiekookplaten (zeer sterke magnetische velden)

Vermijd of houd voldoende afstand (4-5 meter) tot transformatoren voor halogeenspots die werken op laagspanning (12V). Kies voor halogeenspots op gelijkspanning (230V), zonder transformator.

Vermijd het om lange tijd door te brengen te dicht in de buurt van grote elektrische apparaten en installaties zoals koelkasten, cd-spelers, etc.

Probeer uw computer zover mogelijk van uw lichaam te plaatsen wanneer u erop werkt. Bij een laptop kunt u eventueel werken met een apart scherm en toetsenbord. Hou vooral afstand tot de oplader.

Ga niet in de buurt van hoogspanningsleidingen wonen.

 

Aanvullingen zijn welkom..

Reageer

x