Met appelazijn van je kalknagel af!

Kalknagels worden veroorzaakt door een schimmel, zulke nagels worden ook wel schimmelnagels genoemd, vaak hebben mensen last van kalknagels aan de voeten. Zo’n nagel begint vaak wat dikker te worden en krijgt op den duur een  brokkelige structuur. Ook kunnen verkleuringen optreden, gelig, bruin tot diep donkerbruin tegen zwart aan.

Een veel goedkoper middel om van je kalknagel(s) af te komen dan met de dure anti kalknagelmiddelen die je bij een drogist kan kopen is , ja alweer…. appelazijn. Geduld is wel nodig bij je zelfbehandeling , je bent er niet in  een weekje vanaf, maar dat geldt ook voor de minstens 10 keer  duurdere merk middelen. Gelukkig vervliegt  de  geur van de ook nog in de fles door-fermenterende appelazijn snel. Na enige dagen merk je dat de buitenkant van de nagel al steviger  begint te worden en de kleur wat lichter. Maar om er helemaal weer een gezond en schoon ogende nagel van te maken, moet je zeker wel een maand of zelfs nog iets langer blijven behandelen.

Mooi om in de herfst en winter mee aan de slag te gaan als je tenen toch niet meer hoeven te schitteren in open schoenen. Om te voorkomen dat je goeie nagels ook aangetast raken – want die schimmel kan door het knippen van je nagels via het schaartje makkelijk op de andere nagels overgebracht worden – een paar keer per week een voetbadje nemen met een scheutje appelazijn in het water , meteen ook goed voor de huid van je voeten, remt ook zweetvoeten af. Eigenlijk zou je alle knippers en vijlen die je voor de kalknagel gebruikt eerst goed moeten ontsmetten voordat je ermee aan je goeie nagels komt.

Reageer

x