Koopzegels sparen

Ik weet het, het is typisch Nederlands! Wij houden van sparen. Maar ik zou je zeker aanraden, wanneer de supermarkt waar jij je boodschappen koopt, koopzegels aanbiedt, dit zeker te doen. Vaak kun je koopzegels kopen voor ongeveer 10% van het bedrag waar je boodschappen voor doet. Dus doe je boodschappen voor € 40,00? Dan kun je dus voor € 4,00 koopzegels kopen. Vaak zijn de zegels ongeveer € 0,10 per stuk. Dus dan heb je al 40 zegels te pakken. En de moeite is klein. Je hoeft alleen de zegels in het daarvoor bestemde boekje te plakken. En is een boekje vol? Dan kun je het boekje inleveren en krijg je het door jouw gekochte bedrag volledig terug. Sterker nog, je krijgt meer. Want je krijgt er rente over. En dit is over het algemeen meer dan je tegenwoordig bij de bank krijgt.

De voornaamste reden voor mij om koopzegels te sparen is, omdat het geld anders voornamelijk in de ‘grote hoop’ verdwijnt. En die 10% aan je boodschappen per week merk je nauwelijks. En geloof me, het bedrag loopt lekker op!

Kleine tip, spaar de boekjes gedurende een jaar. Heerlijk om zo aan het einde van het jaar een lekker bedragje op te halen.

Reageer

x