Eten wat over blijft

Je ziet het overal veel dat er na een maaltijd toch erg veel weg word gegooid vooral aardappelen en kleine restjes groente.

Ik heb zelf een recept gemaakt van aardappelen met over gebleven diverse groenten die ik een uur in de oven doe als ik voldoende heb over gehouden aan het einde van de week je kan er ook verse aardappelen of groente in doen. maar daar betaal je dan wel voor natuurlijk.

Ingredieenten:

overgebleven aardappelen van de hele week

overgebleven groenten van de hele week denk aan wortelen bloemkool brocolie etc. je kan er natuurlijk ook verse groente in doen.

vlees naar eigen keuze je kan wat overgebleven is gebruiken of vers vlees halen

Rozemarijn theelepel

tijm theelepel

olijf olie

Als eerste doe ik de overgebleven gekookte aardappelen in blokjes of schijfjes. deze doe ik in een grote bak.

In een klein bakje neem ik 3 eetlepels olijf olie thee lepel tijm thee lepel rozemarijn en dit meng ik, het bakje met olijf olie tijm en rozemarijn menig ik door de aardappelen heen.

Hierna voeg ik de groenten toe in stukken en meng het geheel met de aardappelen. waarna ik nog vlees erdoor heen meng (gebraden). Dit alles doe ik een 1- 1,5 uur in de oven op 150 graden let wel tussen door op dat de groenten niet verbranden dus roer het geheel af en toe om

en na een uurtje heb je een heerlijke zelf gemaakt groente schotel alle restjes zijn op en je heb geen geld weg gegooid door het niet te bewaren.

 

Reageer

x