Eet gezond, en bespaar

Is gezond eten goedkoop? Nou als je in de gemiddelde natuurwinkel kijkt hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan hoor! Neem dan maar een pizza, een bord spaghetti bolognese of lekker ouderwets aan de patat. Dan ben je echt goedkoper uit. Fout!

Gezond eten kan echt geld uitsparen. Het is wel een kwestie van je er in verdiepen. Ik weet het, de superfoods waar tegenwoordig zoveel reclame voor wordt gemaakt zijn prijzig. Maar heb je er al wel eens over nagedacht om de dag te beginnen met een bord havermout met wat fruit en kaneel? Dit is super gezond en absoluut niet duur.

En probeer nou eens om je vleesconsumptie te verminderen. Dit hebben we echt niet elke dag nodig. Sterker nog, we krijgen er gemiddeld te veel van binnen. Bovendien bewijs je het milieu ook een dienst door minder vlees te eten. Daarnaast kun je je benodigde eiwitten ook prima halen uit peulvruchten. En dat is gelijk ook nog een stuk goedkoper. Neem de proef op de som en ga eens na hoe je zelf heerlijke verse soep maakt (zonder soepballetjes). Je zult verstelt staan van de prijs!

En kijk eens wat je aan geld bespaart als je al die frisdranken laat staan en verruilt voor een glas water of een kop (gezonde groene) dampende thee? Of kijk eens wat je uitspaart aan die dure (ongezonde) chocolade, de prijzige (vette) chips of  die ietwat toch wel kostbare wijn?

1 reactie op “Eet gezond, en bespaar”

 1. Phil schreef:

  Hoi Blondtje,

  Het voedingcentrum schrijft: “Volwassen personen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 g eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig.” Je schrijft dat wij de vlees niet elke dag nodig hebben. Sterker nog, we krijgen er gemiddeld te veel van binnen. Waar komt deze informatie vandaan? Sommige oosterse goeru’s zeggen dat wij helemaal geen dierlijke eiwitten moeten consumeren.

  Wat is je mening?

  Ik ben benieuwd!
  Gr Phil

Reageer

x