Vang met elke klap 2 vliegen!

U kent dat wel, U lees t overal tips om te besparen en neemt u voor dit ook te gaan doen, maar het lukt niet zo goed als u gehoopt had. komt tijd komt raad, u kunt met hele kleine stapjes beginnen,

Ik zal een paar voorbeelden noemen.

~U bent appels aan het schillen en normaal gesproken gooit u de schillen weg? U kunt ze gebruiken om thee van te trekken. (scheelt weer een theezakje). het warme water wat u daar weer van overheeft kunt u bij de afwas gieten. hetzelfde geldt voor het water uit de opvangbak van de condensdroger. dit is zuiver water en nog goed te gebruiken (ik drink er alleen niet van).

~U bent van plan een korte douche te nemen en hierna flink aan de schoonmaak.. wees dan slim en zet gewoon even een emmer onder de kraan voor de eerste druppels water die nog niet warm genoeg zijn… al wast u er maar 1 bloempotje mee, dat is toch al winst?

~U bent aan het poetsen met zuiveringszout. Als u hiermee klaar bent kunt u de helft van het vuile water over de terrastegels gooien, even laten inwerken, met een borstel erover.  en het laatste restje kunt u in de toiletpot gooien.

~Schijnt het zonnetje en u heeft de verwarming aan? zet hem dan gauw uit, de gordijnen open en laat de zon uw huis verwarmen, al is het maar voor even en alleen die ene kamer.

~ Zet u toch een was aan en is de trommel nog niet vol? zoek dan naar was borstels, knuffels (in een kussensloop), matjes en handdoekjes..

~Heeft het geregend en staan (nog) lege bloempotjes een laagje water? dit is regenwater en kan gewoon over de planten onder een struik (daar waar geen regen komt)..

~Ik heb een handige site gevonden met tips om sluipverbruik te meten, maar mag geen link plaatsen, het beste wat U kunt doen is even googelen..

U ziet, met een beetje handigheid komen we een heel eind.

Reageer

x