Mijn beste besparingstips in het dagelijks leven…

Het delen van besparingstips is altijd leuk. Zeker wanneer je het resultaat terug ziet in je portemonnee en je bij jezelf moet vast stellen dat bepaalde zaken helemaal geen afbreuk doen aan je leven of onmisbaar zijn. Het is een kwestie van bewustwording, plannen en daadwerkelijk actie ondernemen. Het zetten van een stap is één, doorzetten is twee en na 30 dagen vast stellen dat je niet beter meer weet, is drie.

Aan de slag….

Mijn beste besparingstips ooit.

  • Bibliotheek. Wanneer je dol bent op lezen kun je hier ontzettend veel geld mee besparen. Ga maar na. Een boek kost gemiddeld 19,95. Als een boek mij eenmaal grijpt, lees ik het gerust binnen een paar dagen uit. En in mijn leeswoede pak ik dan graag het volgende boek ter hand, om ook die in no time te verslinden. Mijn bibliotheekabonnement kost mij per jaar 40,00 euro. Dat is een waarde van 2 boeken! Oké, als de boeken goedkoper op de kop getikt hadden kunnen worden zou het in totaal om hooguit 7 of 8 boeken gaan. Daarnaast kan je als lid van bibliotheek de bibliotheek app downloaden, waarmee je e-books kunt lezen op je tablet, smartphone, e-reader of laptop. Een hele kleine moeite voor weinig geld.
  • Belbundel. Eerlijk toegegeven. Een smartphone is niet een gadget aan mij besteed. Vandaar dat ik er ook makkelijk op bespaar. Voor nog geen €100,00 kun je een prima budget smartphone kopen. En voor een paar euro per maand (ik betaal 7,50 per maand) heb je een riante, sim only bel-, sms- en internetbundel. Alhoewel je dat laatste niet eens perse nodig hebt. Steeds meer openbare gelegenheden bieden gratis wifi. Hoe goedkoop wil je uit zijn?
  • Luxe artikelen en / of impulsaankopen. Bij luxe artikelen heb ik het bijvoorbeeld over eten. Frisdrank, chips, wijn, snoep of duur vlees. Maar ook buiten de deur eten, verzorgingsproducten van A-merken, waarbij B-merken ook prima volstaan, tijdschriftabonnementen, dure (onnodige) gadgets. En wat dacht je van al die impulsaankopen? Dat schattige notitieboekje, die funny stickers, maffe pantoffels, een grappige mok, oorbellen, een doosjes chocolaatjes. Het lijkt allemaal zo goedkoop. Maar tel het eens bij elkaar op. Sinds ik mij aan een weekbudget houd, denk ik dubbel zo goed na wat ik echt nodig en wat niet. Natuurlijk heb ik wel eens luxe artikelen. Maar dan bijvoorbeeld alleen in weekend. Daarnaast is het voor mij een sport geworden om van mijn weekbudget over te houden. Een motiverende bezigheid.
  • Workouts via internet. Een sportschoolabonnement. Tegenwoordig is de één nog goedkoper dan de ander. Voor 10,00 euro per maand kan je, je wekelijks in het zweet werken. Maar het kan zeker weten nog goedkoper. Wat dacht je van een flinke wandeling in de natuur? Of een fietstocht, lekker even rondje skaten of je uitleven op een waveboard? Zelf houd ik er van mijzelf uit te dagen in workouts. Buikspieren trainen, sterke benen maken en werken aan een goede conditie. Op internet zijn hier duizenden workouts voor te vinden. Je doet het op je eigen tijd, je eigen tempo, en in je eigen huis. Praktisch en lekker goedkoop.
  • Budgetmaaltijden. Lekker en goedkoop eten kan hand in hand gaan. Wanneer je je even goed verdiept in budgetmaaltijden, zet jij in een handomdraai de lekkerste gerechten voor weinig geld op tafel. Eet smakelijk!

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer goede budgettips zijn. Maar wanneer je bovenstaande aanwijzingen toepast, bespaar je al snel meer dan je denkt.

Succes!

Reageer

x