Breid het halveringsprincipe uit!

Iedereen gebruikt weleens een product, en heeft achteraf zoiets van, hmm misschien konden we met de helft ook wel toe, denk aan wasmiddel, broodbeleg en vele poetsmiddelen. Ik heb gisteren een half zakje gebruikt om soep mee te maken en een half potje rode kool. Dat betekent dat ik voor vanavond hetzelfde kan doen! Het gaat maar om hele kleine dingetjes maar alle beetje helpen.

Het is de kunst het zo uit te kienen dat je net genoeg hebt van iets, zonder het idee te hebben dat je jezelf tekort doet.

Gooit u normaal gesproken een hele lading muesli op uw yoghurt, kijk eens of dit een beetje minder kan, het hoeft echt niet meteen de helft minder te zijn, het gaat erom bewust te zijn van die extra schep, dat extra ons gehakt bij de slager. etcetera. Voor iedereen is dit heel verschillend. Als ik lees wat we met z’n allen weggooien aan afval, is dat eigenlijk heel erg zonde..

Zo had ik rond sinterklaas overal bakjes met losse koffie en zuiveringszout gezet, om eventueel vocht op te nemen, beiden waren helemaal ingedroogd. De koffie heb ik bij een plantje gedaan, het zuiveringszout gaat, gedroogd en wel, weer bij de afwas en word zo hergebruikt. Wist u trouwens dat we koffieprut heel gemakkelijk in de tuin kunnen gebruiken als een soort compost? Ik had maandag bij wijze van proef, alle gebruikte filterzakjes opgespaard, de koffieprut in de tuin en vervolgens heb ik alle filterzakjes in de zon laten drogen en die bij het oud papier gedaan. geen afval:)

Probeer eens een ander merk uit, de goedkopere merken liggen altijd onderin, ben laatst in een winkel geweest waar men per schap een sticker op het goedkoopste product had geplat, dat zie je in één oogopslag.

Ik hoor graag jullie reacties!!

Reageer

x