Bespaar water met een showercoach

Misschien heb je al eens overwogen om wat korter te douchen? Heel slim! Want de moeite is klein en je bespaart op deze manier eenvoudig water.

Gemiddeld staan we 8,5 minuten per douchebeurt onder de douche. Dit kun je eenvoudig beperken naar 5 minuten. En daarmee bespaar je dan al 42 liter water!

Je hebt hier een heel handig hulpmiddel bij: de showercoach. Dit is een zandloper of een stopwatch die je aan de muur bevestigt. Over het algemeen met een makkelijke zuignap. Een zandlopertje is precies 5 minuten. Bij de volgende douchebeurt, keer je het zandlopertje weer om. En een stopwatch gaat natuurlijk na 5 minuten af. Handig toch?

En kijk ook eens naar mijn andere tip: ‘douche niet iedere dag’.

1 reactie op “Bespaar water met een showercoach”

 1. Kikson schreef:

  Je kan ook minder water gebruiken door te douchen met emmers. Het zal eerst even wennen zijn maar daarmee beperk je echt je water gebruik en na een aantal keer went het wel. Deze manier van douchen is heel normaal in Africa vooral omdat niet iedereen de luxe van een badkamer heeft waar het water uit de douchekop komt. Meesten volwassenen (vooral vrouwen) gebruiken 2 emmers vol met water. en meer dan dat heb je niet nodig. Meeste mannen doen het zelfs met 1 emmer.

  Hoe werkt dat?
  1. Vul emmer(s) met water naar gewenst temperatuur.
  2. lichaam nat maken
  3. inzepen en wassen
  4. zeep afspoelen
  5. Klaar!

  Meestal als al het zeep van je lijf is zul je merken dat er nog water over is en dat giet je voor de fun ook over je lichaam. Heerlijk!

  Een gemiddelde douche van 10 minuten kost dus ongeveer 80 liter water. Met deze methode, afhankelijk van je emmer grootte, gebruik je maar 10 tot 20 liter per douchebeurt ongeacht de tijd.

Reageer

x