Ken je al de belastingfiets of premie voor fiets kilometers woon-werk?

Maak gebruik van de fietsenregeling op je werk die moet er wel zijn bij grotere bedijven.

Om het gebruik van de fiets te stimuleren bieden bedrijven medewerkers met  voordeel een fiets aan die zij vaak zelf mogen aanschaffen.

Soms is dit in combinatie met een reiskostenvergoeding maar vaak is dit ook gratis. Je moet dan wel ervoor tekenen dat je de fiets minimaal gebruikt op meer dan de helft van de dagen dat je werkt op het bedrijf. De fiscus vraagt deze verklaring op bij haar controles. De fietsregeling kan je ook toepassen voor een fiets met elektrische trapondersteuning. Echter deze is natuurlijk weer duurder.

Ook zou je bij de afdeling Personeelszaken kunnen vragen of de werkgever niet een stimulans wil geven aan fietsers. Door bijvoorbeeld een premie te gaan betalen per kilometer indien iemand met de fiets na het werk gaat ipv openbaar vervoer of auto. Dit is bij verschillende grote overheid instaties al doorgevoerd.

Ken je al de belastingfiets of premie voor fiets kilometers woon-werk?
Beoordeel deze tip
André

André

Hallo, Ik ben André en woon in Bemmel. Sinds 1993 ben ik werkzaam bij een Hogeschool , begonnen als Technical Engineer.In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om tijd te spenderen aan mijn kinderen en vrouw. Verder heb ik hobby’s als fietsen en het kijken naar een goede film. Ik geloof dat heel veel Nederlanders nog steeds te veel betalen voor sommige zaken, vandaar dat ik ben aangesloten bij deze encyclopedie.
André

Reageer

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.